В навечерието на 24-тия Световен енергиен конгрес

 05.09.2019 г.

Председателят на НКБСЕС, инж. Валентин Николов, заедно с членове на организацията ще вземат участие в 24-тия конгрес на Световния енергиен съвет (СЕС), който ще се проведе от 9--ти до 12-ти септември в Абу Даби, Обединените Арабски емирства. В българската делегация ще участва и победителят в конкурса за есе на тема "Energy For Prosperity” - Венко Стоев.

В 90-годишната история на СЕС, конгресът се утвърди като най-големият световен енергиен форум, на който се обсъждат решения за справяне с енергийните предизвикателства. Събитието винаги е привличало вниманието на представители на правителства, агенции и компании от цял свят.

Предстоящият 24-ти Световен енергиен конгрес, който ще се проведе под патронажа на президента на ОАЕ Негово Величество Шейх Халифа ибн Заед ал-Нахаян, е на тема: "Energy For Prosperity". Основен акцент в програмата на събитието е поставен върху борбата с климатичните промени и големия преход в контекста на декарбонизацията, децентрализацията и дигитализацията. В рамките на отделните панели ще бъдат представени визии за намаляване на въглеродните емисии, развитието на ядрения сектор, необходимостта от природен газ и други.

Представяне на Световния енергиен съвет - видео (англ. език)