DSC_3226.JPG

НКБСЕС участва в 24-ия конгрес на Световния енергиен съвет

09.09.2019 г.

Българска делегация в състав - Валентин Николов, Александър Ненков и Венко Стоев, съпроводена от посланика на Република България в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Богдан Коларов присъства на откриването на 24-ия конгрес на Световния енергиен съвет в Абу Даби.

Най-голямото международно енергийно събитие бе открито от министъра на енергетиката на ОАЕ Сухейл ал-Мазруи, който акцентира върху действията, предприети от страната им в развитието на енергийния сектор. Инвестициите, които ОАЕ прави в ядрена енергетика и възобновяеми източници, са част от трансформацията на енергетиката към беземисионни източници, като целта е 50% от целия капацитет. В допълнение, министър Мазруи даде за пример най-големия слънчев парк в света - над 1 GW, който се изгражда до Абу Даби.

Приветствие към всички участници в 24-ия Световен енергиен конгрес  отправи и председателят на СЕС, Янг Хун Дейвид Ким, който отбеляза, че от създаването си през 1923 г. СЕС е организация визионер, която търси отговор на глобалните енергийни предизвикателства.